Responsabilitățile Ambasadorilor Alumni
Rețea de
contact
Ambasadorii Alumni lucrează împreună pentru a crea și menține o rețea puternică de contacte profesionale între absolvenți și studenți. Ei facilitează interacțiunea între absolvenți, promovând schimbul de idei, sprijinul reciproc și colaborarea în diverse domenii
Sprijin pentru studenți
Ambasadorii Alumni pot oferi sprijin și mentorat studenților actuali de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Ei pot participa la programe de consiliere și îndrumare, oferind sfaturi și încurajări pentru viitorii profesioniști în domeniul sănătății. De asemenea, ei facilitează accesul studenților la schimburi de experiență și stagii de formare profesională
Participare la evenimente
Ambasadorii Alumni reprezintă universitatea la diferite evenimente academice, științifice sau sociale, atât în țară, cât și în străinătate. Aceste evenimente pot include conferințe, seminarii, simpozioane sau reuniuni ale absolvenților
Ambasadori Alumni
Programul de Ambasadori Alumni ai Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” este o inițiativă ce își propune să creeze o rețea puternică și activă de absolvenți reprezentanți ai universității la nivel național și internațional, cu scopul permanent de a veni în sprijinul generațiilor actuale de studenți
Ambasadorii Alumni sunt selectați dintre absolvenții de succes, care se remarcă prin realizările lor profesionale și contribuțiile semnificative aduse în domeniul medical și farmaceutic. Aceștia devin, astfel, reprezentanți ai universității în diverse contexte și acționează ca ambasadori ai excelenței academice și profesionale asociate cu instituția.
Comunitate
consolidată
Prin intermediul programului de Ambasadori Alumni, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” își consolidează comunitatea și relația cu absolvenții săi, creând astfel o legătură puternică între trecut, prezent și viitor
Ambasadori 2023 - 2024
Dr. Elisa A. Liehn este numită începând cu anul 2021 profesor de cardiologie translațională la Universitatea Danemarca de Sud, în cadrul Departamentului de Medicină Moleculară.Și-a început cariera de cercetare timpurie în primele zile ca studentă la medicină, în cadrul Departamentului de Biologie Celulară, sub îndrumarea a doi cercetători recunoscuți internațional: Prof. L.M.Popescu și Dr. M. Leabu. Mutându-se la Aachen, Germania, și-a continuat cariera de cercetare la Institutul de Cercetare Cardiovasculară Moleculară, sub supravegherea Prof. Dr. C. Weber, unde a absolvit cu distincție 2007.Ulterior, dr. Liehn și-a inițiat cu succes propriul grup de cercetare HeART „Heart Attack Research Team” cu un puternic interes științific se concentrează pe domeniul medicinei cardiovasculare. Mai exact, ea a adus noi perspective asupra mecanismelor proceselor inflamatorii și formării matricei extracelulare după infarctul miocardic, precum și asupra terapiilor de regenerare și reconstrucție cardiovasculare.
Dr. Liehn Elisa
Profesor de Cardiologie Translațională
Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila’’ (Promoția 2000)
,,Universitatea din Danemarca de Sud, Institutul de Medicină Moleculară’’
Co-fondator și CEO al QPathology, Boston, MA, editor șef al revistei Discoveries.Cercetător științific pregătit în Patologia Moleculară și Computațională, Oncologie Moleculară și Medicină, Dezvoltarea Tehnologiei Biomedicale la Harvard Medical School/BIDMC.Dr. Octavian Bucur a adus contribuții de impact în mai multe domenii de cercetare, fiind unul dintre principalii dezvoltatori ai Expansion Pathology (Nature Biotechnology 2017 (în top 5% din totalul rezultatelor cercetării punctate de Altmetric), Nature Protocols 2020; 3 brevete). Această metodă extinde limita actuală de rezoluție (250 nm) a microscoapelor optice la 70 nm, permițând vizualizarea structurilor nanoscopice mai mici cu microscopie optică ieftină în specimene de țesut conservate, după expansiunea fizică a țesutului.Tehnologiile legate de expansiune au implicații uriașe în mai multe domenii biomedicale, inclusiv patologia diagnostică, neuroștiința și medicina moleculară.
Dr. Bucur Octavian
Co-fondator și CEO al QPathology
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Promoția 2005)
,,Institutul de Medicină Moleculară Viron din Boston’’
Domnul doctor Haian Hussine este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila’’ din anul (1990) , iar în prezent proprietar al mai multor clinici din Emiratele Arabe printre care se enumeră Ebn Hayan HealthCare , UAE, Trade Mark; Ebn Hayan Medical Center, Sharjah, UAE; Green Life Medical Clinics L.L.C, Dubai, Jumerah; Aldawli Medical & Cosmetic Center, Sharjah. Domnul doctor este specializat în gastroenterologie având ca și competențe endoscopia gastrointestinală superioară și ecografia abdominală generală.
Dr. Haian Hussine
Owner
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Promoția 1990)
Ebn Hayan HealthCare , UAE, Trade Mark;
Ebn Hayan Medical Center, Sharjah, UAE;
Green Life Medical Clinics L.L.C, Dubai, Jumerah;
Aldawli Medical & Cosmetic Center, Sharjah
Dr. Valentin Vîlcu
s-a nascut în Timișoara, a urmat ,,Colegiul National Sf. Sava’’ din Bucuresti, iar în 1992 a absolvit Universitatea de
Medicină și Farmacie ,,Carol Davila’’,
Facultatea de Medicina, iar în 2008 Facultatea de Sociologie a
Universitatii din Bucuresti.
Din anul 1992 Val Vîlcu a început să își dezvolte cariera de jurnalist ca: redactor la Adevarul (1992 - 1994), șef secție Social, ziarul Adevarul (1994 - 2005), senior-editor ziarul Adevarul (2005 - 2007), redactor-șef al ziarului Gardianul, editat de Best Media Press (2007 - 2010).
În perioada 2006 - 2010 a fost realizatorul emisiunii ``Dreptul la sănătate``, difuzată de B1 TV.
A fost lector la ,,Universitatea Bucuresti’’, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și la Școala Națională de Sănătate Publică și Management Sanitar. Din 1990 a publicat peste 1000 de articole (eseuri, editoriale, știri, interviuri, anchete) în cotidiene, săptămânale, reviste lunare din România. Iar din 1995 a participat la sute de dezbateri la radio și televiziune pe teme sociale, de politici publice.
``Reforma fără anestezie``, ``Numai tată să nu fii`` și ``Jurnalismul social`` sunt cele trei cărți care poartă semnătura lui Val Vîlcu, alături de alte studii scrise în volume colective: ``Sectorul public al sănătății în România. De la sistemul medical comunist la politicile de reformă ale tranziției`` și ``PR-ul, în beneficiul medicului de familie``. Este, de asemenea, Co-realizator al Raportului ``Women's health profile-Romania 1993``.
Dr. Vîlcu Valentin
Director al site-ului www.dcnews.ro si al revistei Doctorul Meu
Universitatea de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila’’ (Promoția 1992)
Site-ul www.dcnews.ro și revista Doctorul Meu
Dr. Ovidiu Florică este un chirurg român bariatric (tratează problemele de obezitate) și chirurg general stabilit în Australia. Pasionat de medicină, acesta are un interes deosebit în chirurgia bariatrică și chirurgia abdominală laparoscopică, defășurându-și activitatea într-un spital din Wahroonga.
Recent, Dr. Florică a fost propus pentru „Australianul anului” în 2019, o nominalizare prin care sunt celebrați cetățenii australieni care reprezintă un exemplu.
„Nominalizarea mea se bazează exclusiv pe satisfacția pacienților mei fără a lua în considerare alte fapte din viața și munca mea. Cu toate acestea, este minunat să văd că pacienții mei din Ozzie sunt atât de fericiți cu mine ca doctor în Australia încât sunt în măsură să facă o astfel de nominalizare în semn de mulțumire.”
„Lucrez în mediul privat ca un chirurg solo, asumându-mi complet responsabilitatea pentru intervenția chirurgicală, fără rezidenți, regizori sau semeni.``
Dr. Florică Ovidiu
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”
Sydney Gastric Banding
Cele mai semnificative realizări în cariera de până acum se concentrează pe strategiile de redresare a afacerii, creșterea liniei de top și profitabilitatea îmbunătățită a spitalelor private, precum și construirea de relații în industria sănătății și nu numai.
În cei peste 9 ani în care am condus trei spitale private pentru Life Healthcare, am reușit, împreună cu echipele mele atent selectate, să conduc noi afaceri către spitale, să măresc numărul de paturi și, prin urmare, cifra de afaceri, precum și să îmbunătățesc semnificativ eficiența și profitabilitatea.
În poziția mea în cadrul Grupului Clinix Healthcare, operam pe o piață LSM mai scăzută, prin urmare îmbunătățirea eficienței și, ca urmare, îmbunătățirea marjelor operaționale a fost imperativă. Am jucat un rol esențial în dezvoltarea unui nou instrument de raportare financiară pentru grup și în reducerea semnificativă a costurilor la nivel de spital.
Mi-am dezvoltat capacitatea de a lucra cu echipe diverse, de a motiva oamenii să atingă obiectivele de afaceri și am o cunoaștere aprofundată a provocărilor și oportunităților din domeniul sănătății.
Dr. Justin Mugur Gavanescu
Director executiv
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Promoția 1990)
Centrul Medical Luanda
Ambasadori 2022 - 2023
Dr. Șelaru Florin este un expert clinic în bolile inflamatorii intestinale (IBD) și este director al ”Centrului pentru bolile inflamatorii intestinale Harvey M. și Lyn P. Meyerhoff” de la Johns Hopkins.Dr. Selaru și-a obținut diploma de medicină la ”Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila” din București, România. Și-a terminat rezidențiatul în medicină internă la ”Centrul Medical al Universității din Maryland” din Baltimore și și-a finalizat formarea de bursă în gastroenterologie și hepatologie la Școala de Medicină a ”Universității Johns Hopkins”. Cercetarea domnului doctor Șelaru se concentrează pe intersecția dintre medicină clinică, inginerie și biologie.Acesta a înființat și conduce laboratorul Șelaru, un laborator finanțat de ”National Institutes of Health” de la Johns Hopkins, care se concentrează pe inflamație, fibroză și cancer și este specializat în dezvoltarea de medicamente și dispozitive pentru afecțiuni inflamatorii și maligne, precum și soluții de regenerare tisulară.
Dr. Florin Șelaru
Director în cadrul „Centrului Meyerhoff” de boli inflamatorii intestinale
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Promoția 1999)
„Universitatea Johns Hopkins” (SUA)
Prof. Dr. Gabriel Ghiaur, associate professor în cadrul ”The Johns Hopkins„ University School of Medicine, Baltimore, conduce un proiect de cercetare translațională în oncologie, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, cu scopul identificării și validării de noi opțiuni terapeutice pentru sindroamele mielodisplazice și leucemiile acute. Prof. dr. Gabriel Ghiaur este și senior consultant la Departamentul de Oncologie, divizia Malignități Hematologice, de la Johns Hopkins Hospital, care este considerat a fi, în utimul secol, unul dintre cele mai bune spitale din lume.
Prof. Dr. Gabriel Ghiaur
Specialist în Medicină Translațională și Oncohematologie
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Promoția 2001)
„Universitatea Johns Hopkins” (SUA)
Dr. Nardy Casap-Caspi s-a născut la data de 10 iunie 1961.Este educator, cercetător și specialist în Chirurgie maxilo-facială.În prezent este profesor și președinte al departamentului de chirurgie orală și maxilo-facială.Acesta și-a dobândit toată educația esențială în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, România (1987) și în cadrul Universității Ebraice Hadassah Jerusalem din Ierusalim, Israel (1999). Și-a susținut teza de doctorat pe tema chirurgiei ortodontice.Dr. Nardy Casap-Caspi s-a specializat în chirurgie orală și maxilo-facială la Harvard School of Dental Medicine (HSDM) sub coordonarea cunoscutului profesor Dr. R. Bruce Donoff, Walter C. Guralnick Distinguished.A publicat peste 50 de lucrări originale despre implantologie si chirurgie ortodontică și a fost membru al numeroaselor consilii editoriale, inclusiv al Stomatology Edu Journal.
Prof. Dr. Nardy Casap-Caspi
Șeful Departamentului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Promoția 1987)
„Universitatea din Hadassah” (Israel)
Fiind recunoscută ca Diplomat al „American Board of Periodontolgy”, la Tufts predă parodontologie și implantologie studenților și rezidenților.Dr. Irina Drăgan coordonează cursul “Managementul Cazurilor Complexe” oferit rezidenților din toate departamentele de rezidențiat de la Tufts.Alături de echipa din care face parte, a primit granturi de cercetare de la mai multe asociații de renume din domeniu (International Team of Implantology, Osteology Foundation, Academy of Osseointegration).În anul 2018, a fost premiată de către Academy of Periodontology Foundation cu premiul Tarrson, acordat anual unui singur cadru universitar din SUA și Canada pentru realizările profesionale de excepție, pentru activitățile clinice, didactice și de cercetare. Prin oameni muncitori și dedicați, ca Irina Dragan, care îşi folosesc talentul pentru a urca o treaptă şi încă una, păstrând în suflet dorul de țară, România ajunge să fie admirată şi interesantă.
Dr. Irina Drăgan
Medic specialist Parodontologie și Implantologie
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Promoția 2009)
„Universitatea Tufts” (SUA)
Pasiunea doamnei Dr. Nica pentru stomatologie este dovedită de experiența și rezultatele sale de până acum. A absolvit mai întâi Facultatea de Medicină Generală iar, apoi și-a continuat studiile la Facultatea de Medicină Dentară, finalizând-o cu o specializare de 3 ani în Parodontologie.A participat la numeroase congrese internaționale și multe cursuri de formare și specializare profesională.De asemenea, aceasta a absolvit cu succes studiile doctorale la Universitatea din Berna.
Dr. Cristina Nica
Medic stomatolog colaborator, Clinica de Parodontologie
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Promoția 2009)
„Universitatea din Berna” (Elveția)
Mihai Moldovan a obținut titlul de doctor în neurofiziologie la ”Universitatea din Copenhaga” în 2004, unde își continuă cariera științifică ca profesor asociat.În timp ce se află la Copenhaga, Mihai Moldovan a continuat să colaboreze cu prof. Leon Zagrean la Universitatea „Carol Davila”, Departamentul de Fiziologie și Neurosștiință. În 2011, a fondat rețeaua internațională COMAEEG.RO, reunind neurologi, clinicieni și ingineri români.Mihai Moldovan are atribuții științifice în mai multe organizații internaționale, inclusiv Organizația Internațională de Cercetare a Creierului (IBRO) și Federația Europeană a Societăților de Neuroscience (FENS). Este, de asemenea, fondator și președinte interimar al ”Societății Naționale de Neuroscience” din România (SNN) și fondator al ”Societății Române de Neurofiziologie Electrodiagnostic” (ASNER) pentru care acum este director științific.Pentru activitatea sa a primit mai multe premii internaționale și naționale și recent a fost numit membru al consiliului editorial al ”Clinical Neurophysiology”, revista științifică oficială a Federației Internaționale de Neurofiziologie Clinică (IFCN).
Dr. Mihai Moldovan
Cercetător și inventator în Neurofiziologie Clinică
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Promoția 1999)
„Universitatea din Copenhaga” (Danemarca)
Ștefan Spulber este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, promotia 2003, cercetător și inventator/antreprenor în domeniul dispozitivelor medicale.A obținut titlul de doctor în științe medicale în anul 2008 la ”Institutul Karolinska” în domeniul neuroinflamației și îmbătrânirii creierului. În prezent încearcă să valideze o tehnologie inovatoare (bazată pe inteligența artificială) menită să ușureze managementul pacienților cu afecțuni psihiatrice.
Dr. Ștefan Spulber
Cercetător în Departamentul de Neuroștiințe
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Promoția 2003)
„Institutul Karolinska” (Suedia)
Manager de farmacovigilență cu un istoric demonstrat de lucru în industria farmaceutică. Cunoștințe în Farmacovigilență și Practică în Farmacie, cu cursuri de master axate în Biostatistică de la „Universitatea din București”.
Farm. Adina Anghel
Director Executiv Farmacovigilență
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Promoția 2002)
Pharmacons Phvc (România)
Farm. Georgiana-Ema Stan
Director „Regulatory&Medical Affairs„
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Promoția 2008)
„Teva Pharmaceutical„ (România)
Prof. Dr. Daniela Bota este prodecan și director medical al ”Programului de Neuro-Oncologie al Universității Irvine”, California, poziție din care coordonează peste 500 de studii clinice.Specialist renumit in glioblastoame și în tumorile cerebrale, Dr. Bota are propriul laborator de cercetare în domeniul tumorilor cerebrale este în prima linie și foarte aproape de a crea un vaccin inovator care va trata unele dintre cele mai agresive forme de cancer cerebral.
Dr. Daniela Bota
Prodecan Cercetare Clinică în cadrul Facultății de Medicină, „Universitatea din California”, Irvine
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Promoția 1997)
„Universitatea din California Irvine” (California)
Dr. Youssef Tammam după ce a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București în anul 1985, a urmat rezidențiatul la ”Institutul Clinic Fundeni”. Câțiva ani mai târziu, medicul a primit titlul de ”Doctor în Științe”cu o lucrare despre chirurgia cardiacă pediatrică.În ultimii ani, medicul Youssef Tammam a operat cu succes peste 600 de pacienți adulți și peste 1.000 de cazuri de copii și nou-născuți cu malformații cardiace severe. Activitatea sa este legată de centre medicale de referință din Italia (San Donato), Siria, România (”Institutul Clinic Fundeni”, Spitalul ”Marie Curie”), Spania sau Monaco pentru cazuri complexe de chirurgie cardiovasculară. El este medicul care vine în România lună de lună pentru a salva inimile copiilor ``aflate în pericol să nu mai bată``.
Dr. Youssef Tammam
Director Medical Internațional al Grupului San Donato din Italia
Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (Promoția 1985)
„San Donato” (Italia)