Înapoi

Istoric

Trecut

Istoria universității începe odată cu înființarea Școlii de Medicină și Farmacie din București în anul 1857, prima instituție de învățământ superior medical din România și una dintre primele din Europa de Est. În urmă cu peste 150 de ani, medicul român de origine franceza Carol Davila, în colaborare cu Nicolae Kretzulescu, a pus bazele învățământului medical din România.

De-a lungul timpului, universitatea a devenit un centru important de cercetare și învățământ, contribuind semnificativ la dezvoltarea științelor medicale în România și formând numeroși medici, cercetători și profesioniști în domeniul sănătății. Absolvenții universității sunt recunoscuți pe plan național și internațional pentru competența și cunoștințele lor în domeniul medical.

Prezent

În prezent, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila rămâne un pilon important al educației și cercetării din România. Ea continuă să formeze medici și specialiști de un înalt profesionalism, să contribuie la dezvoltarea științifică și să promoveze excelența în domeniul medical.