Înapoi
Buletin de Alumnus

Buletin de Alumnus – Nr. 4 (2024)

Deplasare Jilava

În cadrul unei inițiative educaționale și sociale, s-au organizat o serie de prezentări în cadrul Școlii nr. 1 și nr. 2 din Comuna Jilava, adresate comunităților defavorizate din zonă. Scopul acestor întâlniri a fost reprezentat de aducerea în prim-plan a unor teme esențiale precum: egalitatea de gen, prevenirea violenței împotriva femeilor, prevenirea exploatării sexuale, sănătatea reproducerii, educația sanitară, cu un accent deosebit pe tehnicile de prim-ajutor.

Impactul inițiativei

Acțiunile desfășurate au avut un impact profund asupra întregii comunități, reușind să aducă la lumină teme sensibile, și adesea ignorate în mediile vulnerabile. În urma prezentărilor și campaniilor, elevii au dobândit cunoștințe importante care îi vor ajuta să își protejeze drepturile, sănătatea și siguranța personală.

Astfel, inițiativa din comuna Jilava s-a dovedit a fi nu doar o intervenție educațională, ci și o contribuție valoroasă la îmbunătățirea calității vieții și a perspectivelor tinerilor și ale familiilor din comunitățile vulnerabile.

Proiectul „Alumni UMFCD”

„Prin proiectul „Alumni UMFCD”, ne propunem să aducem la lumină povești ale absolvenților acestei Universități, menite să inspire. Oameni care au plecat de jos și au ajuns pe cele mai înalte culmi.”